НачалоБаня6 съвета при обновяването на банята от  StudioSense

6 съвета при обновяването на банята от  StudioSense

Веднага след като вземете решение за ремонт на банята, въпросите не спират да нахлуват в главата ви. Огромно предизвикателство с много неизвестни. Решихме да ви помогнем, като ви предложим няколко практични съвета при избора на ново обзавеждане и предекориране на банята.

В тази статия екипът на Studio Sense ще ви запознае с 6 особенно важни аспекта, които трябва да вземете под внимание преди да пристъпите към действие.

Изберете елегантни мебели за баня

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-1g

Всяка мебел в банята трябва да съответства на останалите по  линия и дизайн. Например, правостоящите мивки за баня имат грациозни линии и са много по-атрактивни от ъгловите мивки, които се монтират за стената. Изчистените стъклени душ кабини са много по-елегантни от рамковите душ кабини, създават усещане за пространство и светлина в помещението. Нашият съвет е да пазарувате всички мебели, консултирайки се със специалиста в магазина, който ще направи най-добрата комбинация за вас.

Седнете във ваната преди да я купите.

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-2g

Да, прочетохте правилно! По-голямата вана не винаги означава по-добрия избор и не гарантира по-комфортно усещане. Стандартната дължина на ваната е 152 см. и в повечето случай е удобна за голяма част от нашите клиенти. Тази вана ще ви осигури достатъчно пространство да се отпуснете, така че да не потънете, когато ваната е пълна с вода. Един наистина практичен избор е вана със скосен гръб за комфорт на тялото и опора на шията.

Изберете плочки за баня според характера ви.

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-3g

Цветът на плочките за баня е това, което повечето хора определят като най-важно, но ние ще ви посъветваме да търсите най-доброто съотношение между цената на плочките, тяхната здравина и красота. Изберете цвят, който ви е любим и ви зарежда с положителна енергия.  Зеленият цвят, например, внася свежест, действа успокояващо и отпускащо. Това е цветът на природата и също може да го съчетаете с рисувани цветни мотиви.

Използвайте цялото пространство в банята

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-4g

Възползвайте се от наличното пространство в банята като поставите етажерки или шкаф за съхранение на вашите ежедневни принадлжности. Монтирайте вертикално шкаф в една от стените, за да спестите от пространството на пода.

Изградете душ зона

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-5g

Поставете душ кабина или душ преграда, която ще ви спести дърпането на завеса и ще ограничи пространството, изложено на влага. Това е най-ефективният начин да разделите банята на суха и мокра част.

Добавете щипка лукс към банята

6-saveta-pri-obnovqvaneto-na-banqta-ot-studiosense-6g

Ако имате достатъчно бюджет и пространство – инсталирайте си спа система към душа или си поставете телевизор, тонколони за музика или друга глезотия, която обожавате. Това ще направи неизбежния престой в банята в приятно изживяване и ще повиши настроението ви значително.

image05

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.