Trending News
HomeАпартаментиСкандинавски минимализъм в малко студио [55 м²]

Скандинавски минимализъм в малко студио [55 м²]

Този дизайнерски апартамент с една спалня в Швеция има необичаен, стилен и много интересен дизайн. Разположен в сграда, строена през 1887 г., той предлага площ от едва 55 квадратни метра, но изглежда много по-просторен, благодарение на създаденото открито пространство с различни нива.

Жилището няма обичайното разделение на хол, кухня и спалня, присъщи на скандинавските къщи, но въпреки това скандинавският му нрав си личи от далече. Избеленият дъбов паркет, белите стени и нюансите на бяло и бежово придават на това уникално място атмосфера и спокойствие, присъщи на истинските скандинавски жилища. 

Въпреки оскъдното пространство, жилището се усеща много просторно и уютно. Вече споменахме, че това се дължи от една страна на скандинавското оформление на пространствата, а от друга на високите тавани и създадените различни нива в общото пространство.

Малкото студио предлага една напълно оборудвана и много функционална кухня с прилежаща трапезарна част, към която има и малък балкон, внасящ в пространството голямо количество естествена светлина. Малката дневна зона и леглото са разположени “на една ръка разстояние”, но това по никакъв начин не нарушава създадената атмосфера и баланс между пространствата.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment