Trending News
HomeАпартаментиМодерен проект за малко студио на две нива в Санкт Петербург [24м²]

Модерен проект за малко студио на две нива в Санкт Петербург [24м²]

В днешния материал ще разгледаме един интересен и вълнуващ проект за малко студио с високи тавани, показващо съчетание на стил, комфорт и интересни дизайнерски решения. Проектът е дело на талантливата дизайнерка Евгения Белкина, част от екипа на студио Rindes.
Площта на апартамента е само 24м², но за да изпълни всички изисквания на своя клиент и за да създаде една удобна и практична жилищна площ, дизайнерката умело се възползва от високите тавани. Така, тя създава две отделни нива, обособява всички необходими зони и всичко това, съчетано с един спокоен, не натрапчив и изключително идеен дизайн.

Можем да определим стила на интериора като модерна класика – интересен и креативен начин да се пренесе културата и духа на Санкт Петербург в жилищната площ. Първото ниво е отредено за всички зони, с изключение на спалнята, която е позиционирана на създадения “втори етаж”. Още с влизането в този апартамент, той се усеща просторен и приветлив – посреща ни малко, но напълно оборудвано антре, просторна дневна, съчетана с кухненски бокс и трапезарна част. Цялото пространство е изпълнено с естествена светлина, влизаща през двата големи прозореца.
Интересен подход е използван за създаване на уединение в спалнята зона. Въпреки, че второто ниво на жилището е обградено от прозрачни рафтове, там са наредени много книги и списания, които едновременно “прикриват” частната зона и са стилно допълнение към интериора.
Зоната за спане съдържа не по-малка функционалност, като например леглото със сгъваем механизъм, място за съхранение под матрака, релса за дрехи, която предлага временно място за съхранение на често използваните дрехи и големия гардероб със скрит дизайн.

Банята е тъмна и семпла – в нея няма нищо излишно, всичко е сбито и добре организирано, също така има доста очевидни (и не чак толкова очевидни) места за съхранение.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment