Trending News
HomeUncategorized @bgКак да внесете настроение и стил в една стая без да се налага да променяте цвета ѝ
unsplash

Как да внесете настроение и стил в една стая без да се налага да променяте цвета ѝ

Дори когато помещението е боядисано в скучни снежно бели нюанси съществуват много варианти, чрез които можете да разчупите стаята и да внесете малко енергия и цветове в нея, без да се налага да инвестирате в скъпи бои и майстори, които да променят изцяло визията ѝ.

Едни обикновени завеси или пък дървени рафтове могат изцяло да променят облика на помещението и да внесат търсения баланс. И най-скучно боядисаната стая в света може да се превърне в едно приятно и цветно местенце изпълнено с енергия и настроение, на което вие можете да се чувствате свободни и щастливи. Всъщност светлите нюанси в помещението са като едно голямо платно, на което можем да развихрим фантазията си и да постигнем истински чудеса, благодарение на дребните щрихи, които трябва да добавим. Удобните и ефективни дивани от текстил и подовите настилки от естествено дърво не трябва да потискат желанието ви да внесете повече цвят в стаята и да създадете едно желано местенце за почивка и забавления. Добре подбраните предмети и мебели гарантират отлична атмосфера и прилив на енергия, която струи директно от визията, която сме избрали да вкараме в това помещение.

За да разчупите картинката можете да заложите на красиви ценни вещи и картини, които можете да разположите върху рафтовете и стените за да украсите стаята с динамични нюанси. Светлите цветове, всъщност са като една рамка, в която са разположени по-интересните аспекти на помещението и която разкрива един по-различен поглед върху интериора.
Следващото, на което можем да заложим, е на красива библиотека, директно захвана да стената или пък на различни цветни пана, които можем да разположим зад мебелите за да вкараме повече цвят в помещението. В спалнята пък можем да се спрем на по -мащабните табли за легло, облечени в текстил, които от своя страна успяват да разчупят атмосферата и да вкарат отлична визия и стил. Освен картините можем да разположим и красиви скулптури, свещници или пък загадъчно цветно осветление, с което да променим допълнително атмосферата на помещението и да създадем повече уют и топлина в него.

unsplash

Когато разполагаме с едно голямо бяло петно, ние можем да разгърнем въображението си и да създадем шедьовър, като например заложим на по-ярки мебели – диван, спалня, канапе или пък фотьойли, като можем да комбинираме два или три цвята, на които да наблегнем при подбора на подходящите елементи в помещението.

Големи декоративни цветни дръвчета са още един начин да вкараме малко настроение и енергия в стаята, затова можем да изберем приятни цветове, които трябва да подхождат и на останалата част от обзавеждането. Съвсем леки очертания в тъмни нюанси ще придадат един допълнителен щрих към излъчването на стаята и ще подчертаят изискаността и стила, който търсите.
Завесите са още един чудесен начин да разчупите скучното излъчване и да създадете цвят в помещението. Пердетата и килимите създават допълнителни шарки, които създават една приятна вълна от цветна активност, която е в контраст със светлите тонове в помещението.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment