Trending News
HomeОбзавежданеИнтериорЕко дизайнът излъчва стил и отново се връща на мода

Еко дизайнът излъчва стил и отново се връща на мода

Докато интериорната мода не спира да се развива, на върха отново се завръща еко дизайнът, който ни подсеща, че трябва да се върнем към природното и естественото, дори когато обзавеждаме своя дом. 

За да добиете някаква семпла представа, как би изглеждал домът ви в подобен стил, може да започнете, като първо обзаведете някое по-малко помещение от вашия дом, така ще разберете дали всъщност това е вашият стил и дали наистина ви харесва.

Дървото и камъкът, превърнати в мебели или помощни домакински средства, освен че изглеждат стилно, но и напълно естествено.

Какво по-хубаво от това да замените пластмасите с дърво – природно чисто и в пъти по-качествено. Всичко през годините се променя и дори интериорният дизайн се връща към екологично чистите материали и всичко, което изглежда възможно най-естествено и носи полъха на природата. 

Дървото може да намери най-различни приложения във вашия дом. Може да го използвате като подновите старата закачалка за дрехи, етажерка, холна масичка, ракла и разбира се, замените трапезните столове и маса с дървени. 

Еко дизайнът излъчва стил и отново се връща на мода

Ако искаме изцяло до променим облика на своя дом, можем първо да започнем от промяна на подовата настилка, която да включва, както мрамор, така и дърво. 

Спалните помещения могат да бъдат подновени, като заложим на дървен материал за подовата настилка, а холът и кухнята могат да бъдат преобразени с помощта на мраморна подова настилка.  

Мраморът е истинско творение на изкуството, което излъчва стил, класа и изпълва дома ни с енергия.

След като сме успели да подновим подовите настилки, можем да продължим с преобразяването, като променим изцяло интериорният облик на нашия дом със смяната на мебелировката, отново залагайки на дърво – може да ни излезе в пъти по-скъпо, отколкото са широко разпространените изкуствени материали за изработка на мебели, но повярвайте, наистина ще си заслужава крайния резултат, който ще постигнем ако заложим на дървото.

Промяната може да бъде обхваната във всички помещения и да включва – столове, маси, спални, рафтове, скринове и маси.  

Еко дизайнът излъчва стил и отново се връща на мода

В кухнята също бихме могли да се спрем на дърво, като подменим старите кухненски шкафове с нови дървени, които ще излъчват повече уют, а за кухненския плот бихме могли да се спрем на камък или мрамор.

Чрез помощта на камъни можем да направим най-различни декорации върху стените в нашия модерен дом. 

Обновяването на домът ни може да стане стъпка по стъпка, първото и основното са подовите настилки, след което мебелите и накрая е декорацията. 

Най-красивата част от преобразяването на нашия стилен дом е последният етап от обзавеждането му, а именно декорацията.

В декорацията можем да включим дървени полилеи, кошове и кутии за съхранение, както  и най-различни дървени декорации за стена. 

Ще усетите как постепенно превръщате своя дом в природен оазис, който ви изпълва с духовно равновесие, а същевременно излъчва много стил и уют.

За да бъде истински природно уютен, към декорацията можете да включите най-различни видове цветя, като също може да използвате за облицовка на саксиите дърво. Ако искате наистина да преобразите из основи невзрачните кътчета от дома си, може да го направите, като си аранжирате специален кът за четене, както и място за отдих, отново с помощта на дървен материал.

Дървените пънчета, бихте могли да използвате, като столове, а ако са по-широки, дори и за масичка, на която да си пиете сутрешното кафе – може да направите и специален кът за това на своята тераса, като за целта да се спрете и на дървени палети.

Оставете вашата фантазия да работи и поканете природата в своя модерен нов дом!

Снимки: unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment