НачалоАпартаментиАпартамент с индустриален дизайн в Барселона разкрива топлина и яркост

Апартамент с индустриален дизайн в Барселона разкрива топлина и яркост

Базираното в Мадрид студио за интериорен дизайн Egue y Seta показва един от своите завършени проекти за цялостна промяна на жилище с промишлен дизайн в Барселона, Испания. Основната цел на ремонта била да се увеличи пространството визуално, а едновременно с това и количеството на проникващата в апартамента естествената светлина.
Тези два основни елемента били решаващи при проектирането на жилището и продиктували създаването на открити и проветриви пространства, които да осигурят нужната светлина и лекота на интериора. За да се постигне това обаче се наложило някои от стените, разделящи помещенията да бъдат премахнати, създавайки функционален етажен план с модерно лофт усещане. Домът е реорганизиран, като е създадено едно отворено пространство, в което са поместени хола, трапезарията, кухнята и две отделни помещения за спалнята и банята.

Разрушаването на преградните стени напълно разкрило структурния бетон, което от своя страна е отговорно за голяма част от индустриалната естетика, която доминира в жилището. За да се засили това индустриално усещане, като основен материал за покриване на стените на целия дом и на някои участъци от пода в основните жилищни части е избран микроцимента. В кухнята този гъвкав материал се редува с геометрична мозайка в кафяви и сини тонове, което помогнало за визуалното разделение на дневната и трапезарията.
Дървото присъства във всички помещения, като негова основна мисия е да противодейства на студеното усещане, идващо от бетона и микроцимента. Дървените ламели са използвани като облицовка за част от стените в хола и спалнята, а по-голямата част от обзавеждането е облечено в естествено дъбово покритие, което допълнително затопля атмосферата в апартамента. Останалата част от мебелите са решени в черни и сини нюанси, за да се придаде контраст и обем на интериора.
Апартаментът показва прекрасен индустриален дизайн, който е в перфектен баланс с дървените детайли наоколо. Така в  допълнение към модерното и функционално оформление, жилището може да се похвали със смесица от материали, които дават на помещенията промишлено и топло усещане на равни части.

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар