Trending News
HomeБаняЗащо и къде да използваме принтирано стъкло у дома

Защо и къде да използваме принтирано стъкло у дома

Използването на принтирано стъкло в интериора на съвременния дом е нещо, което набира все по-голяма популярност, благодарение на страхотните крайни резултати и възможността за интегрирането му във всяка част от интериора.

С напредването на технологиите, отпечатваните върху стъклото изображения стават все по-детайлни и наситени, превръщайки този материал в едно страхотно средство, с чиято помощ може да разнообразите своя дом и да го направите по-модерен и атрактивен.

В статията ще ви покажем къде бихте могли да използвате принтирано стъкло в дома си, кои са най-добрите практики и ще ви дадем вдъхновяващи примери, от които да почерпите вдъхновение. За да ви бъдем максимално полезни, при изготвянето на тази статия си партнирахме с едни от най-добрите специалисти по принтиране на стъкло в България – JPoint.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

 

Както вече споменахме, стъклените панели са изключително подходящи за използване в интериори с модерен, скандинавски, минималистичен и хай-тек характер. Стъклото е съвременен материал и като такъв си подхожда с други модерни материали и мебели с лъскави, хромирани или стъклени фасади.

Едно от свойствата, заради които използването на принтирано стъкло в интериора е все по-често срещано е, че то има висока степен на отразяване на светлина и визуално разширява всяко пространство. Това го прави изключително подходящ материал за малки кухни, бани, коридори – помещения, познати на повече от нас.

ПРИНТ СТЪКЛО В КУХНЯТА

zashto-i-kade-da-izpolzvame-printirano-staklo-u-doma-kux-917
Най-модерната, естетически красива и подходяща повърхност за вашата кухня. В кухнята стъклото се използва най-често като гръб на кухненските плотове. То има редица предимства пред стандартните материали, които поставяме на това място, като най-явните от тях са неограничените възможности за дизайн, високата устойчивост на температура и химикали, лесен монтаж, лесна поддръжка и много други.

Стъклата, които се използват в кухнята са с висока устойчивост на удар, която е 5 до 10 пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. Ако този материал въпреки това бъде счупен, то той е направен така, че да не се счупи на малки парчета, а ако все пак падне парче, то е с тъпи краища, на които не можем да се нарежем.

Качествените принт стъкла за кухня могат да бъдат инсталирани в близост до печката на газ – те не се деформират и няма опасност да се пръснат от жегата. Петната трудно се задържат върху тази повърхност, а когато я чистите може да използвате дори четка и абразив.

JPoint предлага печат върху стъкло SAFETY GLASS – материал и технология, които изпъкват с няколко предимства, а именно :

  • Висока устойчивост на отпечатъка на температурни въздействия, слънчеви лъчи и влага.
  • Допълнително увеличена здравината на стъклото.
  • Не е необходимо поставяне на рамка на стъклото, за да се запази по краищата.
  • Гърбът на стъклото е много устойчив, което му позволява да се залепи директно върху стена.

ПРИНТ СТЪКЛО В БАНЯТА

zashto-i-kade-da-izpolzvame-printirano-staklo-u-doma-banq2
Използването на принтирано стъкло в банята
е идеалният избор, когато искате нещо различно, оригинално и практично. Както вече казахме, едни от основните свойства на принт стъклото са неговата устойчивост на влага и лесната му поддръжка, което го прави логичен избор, когато избирате материалите, които да използвате във вашата баня. 

Нещото, което прави най-голямо впечатление, когато в една баня е използвано принтирано стъкло като декорация, вместо добре познатите ни фризове и декори, е получаването на цялостно изображение без прекъсване от фуги.

Панелите с принт на стъкло могат да се поставят зад мивката или ваната – метод, който придава атрактивен и модерен вид на помещението. Друг вариант за използване на този материал в банята е чрез принтиране на паравана на душ кабината, което е един наистина различен и интересен вариант.

КАКВО ДРУГО?

zashto-i-kade-da-izpolzvame-printirano-staklo-u-doma-spal
На практика използването на принтирано стъкло в интериора е неограничено. Добре познати са ни и други опции като изработка на шкафчета за кухня, врати за гардероб, кухненски плотове, стенни декорации и много други. Както много пъти сме казвали – използвайте въображението си и не се ограничавайте!

А ако ви трябва вдъхновение, за да си представите красотата на принтираното стъкло във вашия дом, нека ви помогнем с няколко от най-добрите примери за използването му, които успяхме да подберем за вас с помощта на JPoint.

JPoint предлага на своите клиенти красив и надежден принт върху висококачествено стъкло SAFETY GLASS.

Основната цел на фирмата е да достигне възможно най-висококачествения резултат за клиентите си, използвайки най-икономичните методи.

УЕБСАЙТ | ТЕЛЕФОН

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.