HomeКъщиВижте как стара вила се превърна в мечтания семеен дом

Вижте как стара вила се превърна в мечтания семеен дом

Намираме се в Менло Парк, Калифорния, пред една смело оцветена, раздвижена и интересна къща, която впечатлява с модерната си естетика и те кара да се питаш “Как ли изглежда отвътре?”. За радост, ние няма да ви оставим да се чудите, а ще направим точно това – ще разгледаме прекрасната семейна къща подробно, както отвън, така и отвътре.

На същото място, не много отдавна, се е издигала стара вила, която е била ползвана за летни почивки и временно ползване. Семейството преценило, че се чувства по-добре тук и решило да се премести за постоянно. За да стане това обаче, къщата трябвало да бъде пригодена за постоянно пребиваване и nне след дълго станало точно това.

С тази задача се заели архитектите от Ana Williamson Architect, като започнали с добавянето на още 500 м² към площта за строителство, за да разположат удобно, както външни, така и вътрешни пространства. Основната мисия на професионалистите била да създадат един удобен, светъл и открит семеен дом. Както се вижда и от снимките, основната идея била, чрез различни архитектурни персонализации да се позволи на максимално голямо количество слънчева светлина да навлезе във всяко едно помещение.

В къщата са използвани прозорци тип Клересторий (в архитектурата така се наричат най-горният ред прозорци, които осветяват вътрешните пространства в църкви, катедралии и други), които освен да осветяват помещения, служат и за пасивно затопляне на къщата през зимата, както и  за приветливост през цялото лято. Големите остъклени врати отварят трапезарията към вътрешния двор и създават едно визуално непрекъснато пространство. Чрез тази връзка, целият двор става една неразделна част от ежедневието на собствениците на жилището и техните малки деца.

kak-stara-vila-se-prevarna-v-mechtaniq-semeen-dom-2g kak-stara-vila-se-prevarna-v-mechtaniq-semeen-dom-6g kak-stara-vila-se-prevarna-v-mechtaniq-semeen-dom-7g kak-stara-vila-se-prevarna-v-mechtaniq-semeen-dom-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.