Trending News
HomeКъщиУникален дом на колела показва страхотен интериор събран в 6 м²

Уникален дом на колела показва страхотен интериор събран в 6 м²

Мина доста време, откакто не сме обръщали внимание на малките подвижните домове – тема, която много харесваме и която може да ни научи на много, що се отнася до разпределението на пространството в малки помещения. Малките жилища на колела са подвижни домове, които имат за цел да предложат на своите собственици комфорта и всички необходими зони, каквито са и в стационарните домове, побрани в наистина оскъдни пространства.
Малката къща, която ще видим днес е дело на френския производител на мобилни домове Baluchon. По настоящем, къщата е разположена в близост до една конна ферма в Тулуза, Франция, но много често нейните собственици предприемат интересни пътувания, избирайки, както близки, така и по-далечни дестинации.

Къщата е построена върху основа от ремарке, а общата й площ е само 6 м². Екстериорът е пленяващ и много интересен. Цялата външна част е покрита с дървени летви в два цвята – естествено кафяви и бели. Забелязваме и други интересни детайли от екстериора, като например кръглите прозорци и двукрилата стъклена врата, които осигуряват на интериора изобилие от естествена светлина.
Въпреки оскъдната площ, с която разполага подвижната къща, в нея са подсигурени всички удобства, които са нужни на двама души, за да си прекарат добре, където и да отидат и колкото и време да останат. Вътре откриваме дневна, компактна кухня с трапезария, баня и втори етаж, където е разположена спалнята и до която се стига чрез изкачването на красиви дървени стъпала, които играят ролята и на рафтове за съхранение.
В интериора също е използвано дърво за облицоването на стените, което внася допълнителен уют и създава едно незаменимо “ръстик” усещане, което много подхожда на такъв тип къщи. Забелязваме наличието и на камина, която създава естествена топлина и допълва цялостната „селска“ идилия, която предлага този дом на колела.
Домът е изработен от материали на местно ниво, както и всички останали красиви домове на Baluchon. Те се доставят само във Франция, поради желанието на компанията да ограничи въглеродните емисии.


Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment