HomeАпартаментиСтилен интериор на апартамент с отворени пространства

Стилен интериор на апартамент с отворени пространства

Отворените пространства – това, което все повече хора искат от новото си жилище. Отворените площи са удобни, предлагат свобода на движение, а преминаването на интериорния дизайн от една зона в друга е предизвикателна задача за повечето дизайнери. Е, днес ще разгледаме един апартамент в Санкт Петербург, където дизайнерите са се справили, както с това, така и с още много предизвикателства, докато са изготвяли проекта за жилището. Професионалистите Алексей Иванов и Павел Герасимов от студио GEOMETRIUM са хората, които стоят зад този проект. Нека видим как са се справили  …

 stilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-1g

Основното желание на техните клиенти било да получат модерно и стилно жилище, което да е изпълнено с естествени материали. Талантливите дизайнери се спрели на невероятно красивата комбинация от мрамор, дърво и черни графични елементи. Разположението на апартамента е разделено в две области: лична (спалня, гардеробна и зона за грим) и социална (кухня, дневна и трапезария). Между двете главни зони има бани и стая за гости. Според дизайнерите, този режим е много удобен, тъй като предлага неприкосновена лична зона, напълно разделена от социалната и осигуряваща пълен набор от нужни помещения.

Коридорът е отделен от хола с вертикални дървени летви, които допринасят за уютната обстановка в стаята. В общото помещение са поместени, както хола, така и трапезарията и кухнята. А в близост до един от прозорците откриваме светъл кът за четене и малка библиотека.

Спалнята е страхотна – нежното осветление, прекрасните нюанси на кафявото и многото огледала създават една релаксираща обстановка в стаята. Терасата е приобщена към помещението, но въпреки това може да се отдели от интериора, посредством плътни пердета. Голямото огледало без рамка, което виждате на стената, всъщност е врата, която води към дрешника. Хитро, нали? В банята и тоалетната откриваме отново мрамор и дърво, чиято комбинация е просто прекрасна.

stilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-2g stilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-3g stilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-4gstilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-5gstilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-6gstilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-7gstilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-8gstilen-interior-na-apartament-s-otvoreni-prostranstva-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.