HomeАпартаментиСъвременен интериорен проект за двустаен апартамент [61 м²]

Съвременен интериорен проект за двустаен апартамент [61 м²]

Днес разглеждаме интериорният проект  на двустаен апартамент, разположен в центъра на един от големите градове в Русия – Самара. Собственици на двустайния апартамент са младо семейство, което мечтае за модерно и удобно жилище. Мъжът предпочита строгите стилистични решения и е привърженик на минимализма, а жената обича северната стилистика и изразителните декоративни решения. За да задоволи нуждите на двамата съпрузи, дизайнът на двустайния апартамент бе проектиран в минималистичен стил със скандинавски елементи.
Етажният план на жилището е с отворен характер, което позволило на дизайнерите от студио Artek да създадат един модерен, но същевременно високо функционален проект, така че да задоволят изискванията и на двамата собственици, без да правят компромиси с удобствата.
Проектът е изпълнен с елементи и текстури с различен характер и дизайн, което го прави традиционен и експресивен едновременно . Тъмните стени, решени в нежно кафяв нюанс са се превърнали в прекрасен фон за белите мебели в апартамента, а текстурата на лекия дървен паркет, допълван от снежнобели декоративни камъни и ръчно тъкани килими, добавя към атмосферата уют и топлина в типично скандинавски стил.


В основното помещение, по протежение на една от стените е изградена фокусната точка в жилището, в състава на която влизат окачена конзола на цялата стена под телевизора, открит рафт и ред затворени шкафове над него. Това изобилие от открити и закрити рафтове предлага достатъчно място за съхранение на предмети – видими и скрити от погледа. 
В допълнение на тази интересно изградена система от рафотеве е създадено и работен място, позволяващо работа от вкъщи. То се състои от широк работен плот, върху който е поставен компютър и настолна лампа, удобен стол и възможността за използване на част от рафтовете за съхранение на книжа и документи.
Спалнята и банята следват абсолютно същата интериорна стратегия, както в основното помещение. Белите мебели, светлите стени и декоративни елементи преобладават в спалнята, докато в банята е заложено на дървените мотиви, които можем да открием върху стените и пода.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Много ми хареса еко кухнята. Живея в малък град, в който не съм виждала да предлагат фито панели имитиращи мъх.Къде мага да намеря? Цветана

    December 4, 2017
  • Много ми хареса еко кухнята. Живея в малък град, в който не съм виждала да предлагат фито панели имитиращи мъх.Къде мога да намеря? Цветана

    December 4, 2017

Leave A Comment