HomeАпартаментиСъвременен и простерен апартамент с обединени стаи

Съвременен и простерен апартамент с обединени стаи

Неколкократно сме говорили за ползите от обединяването на няколко стаи в едно общо помещение. Най-честото обединяване е между всекидневната и кухнята, като това ще ви осигури една просторна жилищна среда, удобна и леснодостъпна кухненска зона, както и много повече светлина, усещане за ефирност и уют. Освен удобствата, които предлагат в ежедневието, отворените пространства са символ на съвременния интериорен дизайн.

Нека разгледаме един проект, които показва как обединяването на няколко стаи в едно отворено пространство и правилното подбиране на цветове и материали са ключовите елементи в създаването на удобно жилище с модерна атмосфера.

savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-1g

Всекидневната, кухнята и трапезарията са обединени и делят едно общо помещение. Но за да се добие усещане за цялост, свързаност и лекота на движение, дизайнерите трябвало да погледнат в една друга посока- свързването на всяка една отделна стая с останалите. За да постигнат това, те внимателно съчетали материали, текстури и цветове.

Може би вече сте обърнали внимание на основния изграждащ материал в жилището – дървото. То е в основата на всяка стая – на пода, върху стените и в основата на почти всички мебели. Базовите цветове, отново във всички помещения са контрастиращите помежду си бяло и черно, както и няколко нюанса на бежовото.

Осветлението в основната жилищна площ е максимално семпло, но и ефективно. Изразява се в няколко алуминиеви релси, върху които са разположени по четири осветителни тела, предлагащи нужното количество светлина във всяка точка от пространството.

savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-2g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-3g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-3-1g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-4g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-5g

Спалнята е малка и със семпъл, но въздействащ дизайн. Дървото отново е на почит – изграденият от него полусвод е първото нещо, което се виждаме след като влезем в стаята. Основните цветове отново са черно и бяло, но благодарение на спалното бельо, спалнята получава красив лилав акцент. Килимът под леглото е с подобна текстура, като на тези във всекидневната и коридора.savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-7g

savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-6g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-8g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-9g

В тясната, но функционална детска стая,  всичко е “като на игра”. Това, което прави впечатление тук е перфектния баланс между мебели и свободно пространство, въпреки ограниченото място. В стаята има зона за спане, почивка и игра.

savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-915g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-916g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-917g savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-918gsavremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-910gsavremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-912
savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-913
savremenen-i-prosteren-apartament-s-obedineni-stai-914

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.