HomeСпалняСъвременен дизайн на спалня със собствена баня

Съвременен дизайн на спалня със собствена баня

Спалнята е онова място от нашия дом, което е предназначено за почивка. Нейният интериор непременно трябва да е съобразен с нашите предпочитания, да подчертава нащия стил и да отговаря на всичките ни нужди. Тематичният интериор, съобразен с нашите интереси е точно този, който успява да ни предразположи към пълен релакс – място, в което бихме се потапяли всеки път с удоволствие, заспивайки заобиколени от гледки и форми, които ни доставят удоволствие. Такава е и спалнята, предназначена за млад мъж, обичащ космоса и футуризма, която ще видим в тази статия.

Отправната точка на проекта е стената зад леглото, която е покрита с огромен фототапет по дизайн на Mr.Perswall, изобразяващ 3D космическа бездна. Космически инспирирания дизайн се допълва от “плаващото” легло, което сякаш левитира във въздуха, различните по размер мебелни модули по дизайн на италианското студио LAGO и многобройните декоративни елементи в същия стил.

Функционално стаята е разделен на три зони:

  • Баня и кът за спорт (в първата част на помещението)
  • Зона за почивка и сън (в централната част)
  • Работна зона (зад пердетата, до прозореца)

Зоната за спане може да се трансформира в изолирано пространство, посредством плътните завеси, разположени от двете страни на леглото, като по този начин леглото се превръща в космически кораб, носейки се небрежно в космоса. В тази зона са предвидени много скрити осветителни тела, чрез които могат да се създават различни сценарии.

Работното място се намира в непосредствена близост до прозореца, така че естествената светлина идваща от него осигурява комфортно място за работа и учене. В тази област има и стелажи и рафтове за съхранение на книги и канцеларски материали.

Интериорът на стаята е един чудесен пример, показващ как хобито или интересите ни могат да повлияят на визията на спалнята и да я превърнат в едно вълнуващо място, където спането е само малка част от удоволствието.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Здравейте бих ти ли ми помогнали от къде мога да да купя фототопет е, спалнята и белия скрин или шкафче и цени

    January 21, 2018

Leave A Comment