Trending News
HomeАпартаментиПроект за едностаен апартамент с приобщена тераса [30 м2]

Проект за едностаен апартамент с приобщена тераса [30 м2]

По света и у нас честа практика при малките жилища е съществуващата тераса или балкон да бъдат приобщени към някоя от жилищните площи с цел разширяване на жилищното пространство. Когато обаче стаята в жилището е само една, приобщаването на балкона е логичен ход за създаване на един по-просторен и приятен за живеене дом.

В статията ще разгледаме един интересен интериорен проект за едностаен апартамент с приобщена тераса, който показва семпла визия и функционално разпределение на скромното пространство, което предлага.

proekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-1g

Проектът е дело на руския интериорен дизайнер Кристина Рогачева и е предназначен за млада бизнес дама с активен начин на живот, която искала бъдещия й дом да бъде олицетворение на малък оазис за почивка и наслада. Всяко кътче от интериора е внимателно планирано и организирано с цел извличане на максимума от наличната квадратура.

Апартаментът разполага с малък коридор, където се намират входната врата и тази, водеща към банята, а останалото пространство, представлява една отворена стая, към която е приобщена и терасата. В тази стая се намират кухнята, всекидневната и спалнята. Допълнителното място, което е осигурено от включването на балкона към жилищното пространство е използвано за изграждане на зона за релакс, както и за поставянето на два гардероба.

Предвид малкото пространство, използването на предимно бял цвят е разбираемо. Черно, червено и естествения цвят на дървото – акцентиращите цветове са внимателно избрани, така че да създадат спокойна и същевременно динамична обстановка.

В малката баня откриваме една далеч по-цветна и интересна обстановка, където основният бял цвят отстъпва своето място на червения. Въпреки размерите си, банята е напълно функционална, дори е предвидено място и за пералня.

Предлагам да разгледате детайлните изображения, показващи интериора на това малко жилище и да използвате всичко, което ви вдъхнови във вашите бъдещи проекти.

proekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-2g proekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-3g proekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-4gproekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-5gproekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-6gproekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-7gproekt-za-ednostaen-apartament-s-priobshtena-terasa-30-m2-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.