HomeКъщиПрекрасна ваканционна къща в Ноервегия

Прекрасна ваканционна къща в Ноервегия

В днешния материал ви показваме един проект на студио Stinessen Arkitektur за ваканционен дом в Норвегия. Планинската вила с площ от 200 квадратни метра е разположена на острова с изглед към фиорда на запад и два от най-трудните върха за изкачване на юг, а също така е заобиколена от планинска верига на изток.
Клиентът поискал къщата да позволява усамотение в компанията на панорамна гледка, далеч от суетата на работните дни в града. Идейното оформление отваря и затваря сградата в различни посоки. Така източната част на къщата е затворена от съседните сгради, а другата й страна е максимално отворена към великолепна гледка на живописните планини и фиорд.

Къщата е с много интересен план – изградена от два основни модула, които са леко изместени, за да създадат затворени и отворени пространства там, където има нужда, така че собственика да се наслади на безпрепятствено взаимодействие с естествения релеф. Това позволява различните функционални зони да бъдат в хармония с движението на слънцето и осигурява баланс между усамотението и гледките.
Външната част на къщата е изработена от два основни материала: структурно остъкляване и борова дървесина. Интериорът е облицован с брезов фурнир, подовете са “облечени” с гранитни плочки, а отвън се използва камък. Интериорът на сауната и таваните в баните са завършени с аспен.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment