HomeВсекидневнаОтворена всекидневна с кухня и трапезария в модерен стил

Отворена всекидневна с кухня и трапезария в модерен стил

Днес ще разгледаме интериорения дизайн на едно отворено пространство, чиито основни линии, декоративни елементи и материали са присъщи за стила “ар нуво”. И преди да продължим напред с проекта на жилищната площ, сметнахме, че ще бъде уместно да отворим темата за самия стил “ар нуво”, тъй като смятаме, че голяма част от вас не са запознати с него. Накратко …

Наименованието му идва от френски “art nouveau (ново изкуство). Стилът се отличава с изобразяване на плоски декоративни форми, изтъкване на ръчно изработените предмети, както и употребата на нови и често скъпи материали. Особено характерни за “ар нуво” са всевъзможните вълнообразни форми и засиленото присъствие на пълзящите флоралните мотиви.

otvorena-vsekidnevna-s-kuhnq-i-trapezariq-v-moderen-stil-1gПроектът на отворената всекидневна, кухня и трапезария, който ще разгледаме се отличава с визуална лекота и функционалност. Гладките линии и изисканата елегантност придават на интериора едно много интересно усещане за лекота и свобода. Забелязваме и наличието на голямо разнообразие от материи, като 3D гипсови панели, гипсокартон, естествено дърво и ламиниран паркет. Погледите ни улавят и интересно арт присъствие в жизненото пространство, което съвпада напълно със стила на интериора, придавайки нотка динамика и разнообразие в иначе спокойната визия на жилището.

Основният цвят е белият, който в класическа комбинация с черните мебели, създава интересни контрасти. Останалите цветове са неутрално сиво, както и различни нюанси на кафявото – от светло бежово, до тъмно кафяво. Благодарение на изобилието от естествена светлина, внимателно избраните цветове взаимодействат един с друг и придават ефирност на цялото пространство.

Кухненският бокс е страхотен! Изключително семпъл, с много места за съхранение и удобно разположени електроуреди и прекрасен . Големият прозорец осигурява много светлина, а удобният бар плот е страхотно място за чаша вино с любимия. Атмосферата се допълва от малката декоративна камина в средата на помещението, която е стратегически разположена, така че да е в близост до всяка една от зоните.

otvorena-vsekidnevna-s-kuhnq-i-trapezariq-v-moderen-stil-2g otvorena-vsekidnevna-s-kuhnq-i-trapezariq-v-moderen-stil-3g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.