HomeКъщиМодерна двуетажна къща с изискан дървен екстериор

Модерна двуетажна къща с изискан дървен екстериор

Сгушена в крайморското градче Оукланд, Нова Зеландия, тази невероятна къща носи името на залива, до който се намира – Rothesay Bay. Вероятно ще успее да ви завладее с прекрасния си екстериор още от първия поглед, така, както направи с мен. Проектирана от студио Creative Arch ,двуетажната къща е построена върху основите на вече съществуваща постройка с цел да се намали количеството на нужните ресурси и да се окаже възможно най-малка вреда върху околната среда.

moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-1

Къщата притежава спиращи дъха гледки, достъпни от всяка част на постройката, а спалнята гледа право към прекрасния залив, което засилва чувството за спокойствие и лукс. Преди интериора, нека разгледаме екстериора, който е не по-малко впечатляващ. Основният материал използван за направата на архитектурата на къщата е дървото. Комбинацията от Кедрово дърво, подредено, както вертикално, така и хоризонтално и черните метални облицовки е просто изумителна. Използваните материали в съчетание с ниските тавани, правят архитектурата раздвижена и забележителна.

Архитектите имали задачата да развият проекта на къщата върху съществуващата стъпаловидна структура на терена. Това в крайна сметка довело до появата на един модерен дом, който е едновременно удобен, красив и просторен. Къщата разполага с четири спални, обширна всекидневна и много и различни зони за отдих и почивка. Стаите тук са дефиниция на думите “отворени помещения”, тъй като почти всяка зона е свързана с друга. Най-впечатляващата връзка е тази на всекидневната и двора, където светлината, топлината и естествената дефиниция са в големи количества.

moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-1 moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-2 moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-4moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-5 moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-6 moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-7moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-8 moderna-dvuetajna-kashta-s-iziskan-darven-eksterior-9

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.