НачалоКухняМодерен интериорен проект за кухня в бяло, сиво и черно

Модерен интериорен проект за кухня в бяло, сиво и черно

Винаги съм смятал, че това, което трябва да се търси в кухненския интериор е на първо място функционалност. Най-вероятно много от вас са на същото мнение, но това, което прави кухнята функционална е до голяма степен и нейния дизайн, тъй като за да е удобна една кухня, тя трябва да е добре организирана, лесна за поддръжка и почистване и не на последно място красива, за да ни предразполага към прекарване на време в нея. В тази статия ще ви представим един практичен и изчистен интериорен проект за кухня в неутрални тонове, който определено има какво да покаже.

moderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-1g

По желание на клиентите, интериорът на кухнята е проектиран в монохромна цветова гама с възможност за добавяне на цветни акценти. Сиво, черно и бяло – това са цветове, които се отличават ясно и не присъстват в различни нюанси. Черното е използвано като основен цвят на всички кантове и играе ролята на контур, който ясно очертава всяка форма в интериора. Всички фасади са изработени от тонирано стъкло, като основната част от вратите на шкафове и чекмеджета е в тъмно сив цвят, но има и една част от тях, боядисани в бяло. Плотовете са изкрящо бели, което предизвиква смесени чувства у мен – от една страна ги харесвам заради уникалната белота, от друга страна обаче си задавам въпроси, свързани с чистотата.

Това, което прави интериора интересен обаче е декоративната мазилка, която можем да видим върху стените зад кухненското обзавеждане. Вместо стандартните плочки, дизайнерите са решили да впечатлят собствениците с една невероятна мазилка, която наподобява на почва, която не е докосвана от вода от много дълго време. Мазилката с марка „Craquelure„е оригинално допълнение към черно-бялото обзавеждане и според мен е един много интересен елемент.

На снимките по-долу ще видите и прилежащата към кухнята трапезария, която е в същия неутрален стил и показва как с добавянето на няколко цветни акцента, стерилният на пръв поглед интериор оживява и се „раздвижва“. Въпреки монохромния си дизайн, кухнята показва интересни идеи, модерен интериор и една различна визия, благодарение на използваните цветове и материали.

moderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-2g moderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-3g moderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-4gmoderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-5gmoderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-6gmoderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-7gmoderen-interioren-proekt-za-kuhnq-v-cherno-sivo-i-bqlo-8g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.