HomeАпартаментиМодерен интериор с перфектно съчетани цветове и форми

Модерен интериор с перфектно съчетани цветове и форми

В днешната статия ще ви представя един интериор, за който още от началото на материала заявявам, че е просто великолепен. Можем да гледаме на него като на една много добра демонстрация за избора и миксирането на цветове в модерните интериор. Plasterlina – интериорното студио стоящо зад проетка е с дългогодишен опит, а техни интериорни проекти сме ви показвали и друг път (тъй като винаги си е заслужавало).
Интериорът освен функционален и практичен, както вече споменахме притежава и оригиналната и много динамична цветова палитра. Цветовете са точно подбрани, контрастиращи по между си, играещи си със сетивата на всеки прекрачил прага на този дом.
Виждаме както топли, така и студени цветове, а естественият цвят на дървото, което е често срещан довършителен материал тук балансира обстановката и накланя везните на цветовото усещане, създавайки топла и уютна атмосфера.
Освен дървото и неутралното сиво, което служи като универсален фон и което откриваме като цвят, избран за текстила и меката мебел, в интериора откриваме други два основни цвята. Това са маслинено зеленото и един много приятен нюанс на оранжевото – цветове, които напомнят на есента.
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-1gmoderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-3g
Дневната е очарователна. Добре балансираният интериор е първото нещо, което прави впечатление, както в цветови, така и във функционален аспект. Погледът ни е привлечен от масивната декоративна стена с маслиново зелен цвят, в която е вградена камината.
Част от стените са решени в сиво, а другата част от тях в светло дърво, като при мебелите положението е същото. Оранжевите и светло зелените акценти, които виждаме върху дивана и по стените внасят точната доза цвят в пространството.
Зелена стена, за която споменахме няколко реда по-рано, освен като декоративен елемент служи и като разделител. Зад нея откриваме трапезарията, която е прекалено семпла, за да й обръщам специално внимание, но и достатъчно семпла, за да е абсолютно подходяща и пасваща на заобикалящия я интериор.
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-4g
В кухненския бокс откриваме още от минималистичния дизайн, съчетан с характерната за интериора балансираност. Голям кухненски остров отваря кухнята към останалата част от жилището, а над него откриваме интересно място за поставяне на подправки, бутилки и саксийни растения. Вграденият в стената стелаж за винени бутилки още веднъж подчертава високата функционалност на интериора.
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-6g
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-5g moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-7g moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-8g
Нека излезем от дневната зона и да разгледаме останалата част от жилището, до която достигаме минавайки през дълъг коридор. Интериорът тук е поразително семпъл, облечен в предимно сив цвят, съчетан с познатия ни оранжев нюанс. Забелязва се присъствието на много гардероби и места за съхранение, а нишите за обувки с различна големина превръщат коридора в едно от интересните и идеини места в това жилище.
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-9g moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-910g
В спалнята интериора е по-минималистичен и спокоен от останалите стаи. Тук откриваме една семпла смесица от естествения цвят на светлото дърво и почти графитения нюанс на сивото. Те са навсякъде – в най-малките и най-големите детайли. Можем да ги открием по стените, върху пода, леглото, рамката на огледалото, часовника, че дори и върху висящите лампи.
Жилището предлага и стая за забавления, в която откриваме изобилие от настолни игри като Монополи, Скрабъл и други, голям широкоекранен телевизор, плюс няколко видео игри, както и работно място.
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-911g
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-912gmoderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-916g
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-913g
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-914g moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-917g
Жилището разполага с две бани, всяка от която има индивидуален дизайн.
В първата и по-голяма от двете бани откриваме доминиращ изпепеляващ оранжев цвят, съчетан с матово черно. Изведнъж дизайнът се пречупва и строгите и властващи цветове отстъпват мястото си на изкрящата белота.
В по-малката баня, която е прилежаща към спалнята, откриваме втория от двата основни акцента в интериора, а именно маслинено зеления цвят. Банята предлага удобен модул с две мивки и продълговата душ зона решена в плътно черен цвят.

moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq1-1
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq1-2
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq1-3
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq2-1
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq2-2
moderen-interior-s-perfektno-sachetani-tsvetove-i-formi-banq2-3

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment