HomeАпартаментиМодерен дизайн за тристаен апартамент [80 м²]

Модерен дизайн за тристаен апартамент [80 м²]

В статията ще разгледаме току-що завършилият цялостен ремонт на старо общинско жилище с площ от 80 м², който променя драматично някогашното тъмно и неприятно пространство. Промяната започва с реконструкция, която засяга всички стаи на жилището с изключение на коридора. Отстранени са голяма част от вътрешните стени, като са запазени само тези, които са наистина необходими.

Получената площ е разпределена между помещение с отворен обем, което комбинира три зони – просторна всекидневна, кухня и трапезария. Жилището предлага и две самостоятелни стаи – спалня и детска стая, както и компактна баня.

moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-1g

В жилището преобладават два основни цвята – черно и бяло. Интересно е решението и начините за използването на черния цвят. Във всяка стая има поне по една стена, която е изцяло в черен цвят – дори и в детската откриваме такава стена. Друг основен цвят се явява естествения светъл нюанс на дървото, което е използвано навсякъде в обзавеждането – на пода, върху стените и при изработката на мебелите.

Интересна е локацията на банята и тоалетната. Компактното помещение се намира в средата на отворената всекидневна и представлява “малка черна кутия”,  чиято врата отново е черна. Както сами ще се убедите, смелото използване на черния цвят не затваря жилището, нито прави дизайна на интериора тежък или мрачен. Приятният контраст, който се създава в комбинация с бялото се допълва от топлината и мекотата на естественото дърво.

Има и друга причина за избора на черния цвят, която напълно оправдава този избор. Дизайнерите са избрали матовото черно като най-подходящия фон, за декоративните предмети от колекцията на собствениците – картини, вази и скулптури от бронз, идващи от древен Китай. Те изглеждат много впечатляващо и съживяват интериора, създавайки динамична атмосфера, въпреки неутралните цветове на стените.

Проектът е дело на архитекта Сергей Махно. Насладете се на професионалната му работа, която се забелязва във всеки аспект от това жилище.

moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-2g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-3g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-4g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-5gmoderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-9g
moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-8g
moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-7g

moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-910g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-911g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-912g moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-913g
moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-914g
moderen-dizain-za-tristaen-apartament-80-m-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.