Trending News
HomeИновацииМеталната коминна система SCHIEDEL ICS – гаранция за енергийна ефективност и пожаробезопасност

Металната коминна система SCHIEDEL ICS – гаранция за енергийна ефективност и пожаробезопасност

Австрийският концерн Schiedel, воден от своята професионална отговорност, се превърна в една от водещите компании за комини, която предлага на своите клиенти качествени продукти с фокус върху енергийната ефективност. Много потребители не са информирани, че коминът, източникът на енергия(котел, камина , печка) и топлоодаващите елементи (конвектор, радиатор) са една свързана система и само един ефективен, добре изолиран и напълно съвместим комин, би могъл да гарантира висока енергийна ефективност и максимален КПД на уреда. Комините са компонентни съоръжения, подложени на различни влияния, предвид предназначението си. Те трябва да бъдат стабилни и сигурни при високи температури. Може би едно от най-интересните и важни предимства на коминните системи Schiedel е, че при евентуално запалване на сажди се предотвратява разпространението на огъня.

Коминните системи Schiedel осигуряват безопасност, комфорт и независимост на своите клиенти и дават възможност за пожаробезопасно и енергийно-ефективно строителство и отопление. Една от широко използваните модификации в строителството е коминната система SCHIEDEL ICS.

SCHIEDEL ICS е двуслойна коминна система от неръждаема стомана с междинна топлоизолация. Вътрешната тръба е изработена от стомана с код 1.4404, с дебелина 0.5 мм. Външната тръба е изработена от стомана с код 1.4301, с дебелина 0.6 мм. Системата е приложима за вътрешен или външен монтаж, с възможност за изграждане при всеки етаж на сградата. За разлика от системите с керамични тръби, при SCHIEDEL ICS са възможни отклонения от вертикала и следване линията на фасадата. Предназначена е за отвеждане на изгорелите газове от уреди, които работят с твърди, течни и газообразни горива. За течни и газообразни горива е използваема, както при ниско, така и при високо налягане. При твърдите горива се използва при ниско налягане, при употреба на отворени горивни камери.

Металните коминни системи отговарят на едни от най-високите стандарти за качество:

EN 1856-1 T450 N1 W V2 L50050 G75
EN 1856-1 T450 N1 D V3 L50050 G75
EN 1856-1 T450 N1 W V2 L50050 G50

EN 1856-1 T450 N1 D V3 L50050 G50
EN 1856-1 T200 P1 W V2 L50050 O00

Характеристика на SCHIEDEL ICS

 • подходящи за всички видове горива;
 • за течни и газообразни горива при ниско и високо налягане;
 • устойчива срещу влага;
 • цялостна изолация;
 • ниска температура по външната стена на комина;
 • точно напаснати елементи;
 • заема малко място;
 • ниско собствено тегло;
 • възможно е, както стенен – конзолен, така и подов монтаж;
 • без необходимост от основа за изграждането;
 • без допълнителни изолационни и заваръчни работи по време на изграждането;
 • лесен и бърз монтаж;
 • лазерно заварени тръби и елементи

От всички метални комини, които се предлагат на нашия пазар, само металните комини на Schiedel ICS имат 10 гаранция. Освен в България редица обекти в чужбина са изпълнени с коминните системи SCHIEDEL . На тях са се доверили хотел „Радисън“ в Дубровник, Хърватска, Олимпийският стадион в Атина, Гърция, както и еднофамилни и многофамилни сгради  в Сърбия и Чехия.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment