Trending News
HomeАпартаментиМалък семеен апартамент в Париж от Richard Guilbault

Малък семеен апартамент в Париж от Richard Guilbault

От Модерен Дом сме големи фенове на отворените пространства – там където бетона, излишните стени и прегради са нещо рядко срещано и движението от стая в стая става плавно и безпроблемно. Жилищата в нашата родина обаче и особено панелните апартаменти нямат нищо общо с описания по-горе етажен план. На собствениците на такива жилища им се налага да положат големи усилия, ако искат да получат нещо по-просторно и удобно за живеене, но повярвайте ми – заслужава си! Днес ще разгледаме един чисто нов апартамент в Париж, който е претърпял сериозна корекция, за да стане това, което е днес.

malak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-1g

 Интериорният дизайн и цялата реновация е дело на архитектът Richard Guilbault. Жилището е наистина малко – само 30 м², които в началото били разпределени в четири малки и тъмни стаи. Амбицията на дизайнерът и архитект била да създаде един напълно нов жилищен план, който да предложи на младото семейство, което ще живее в апартамента удобствата, от което имат нужда.

Главните цели тук са създаването на един просторен (до колкото е възможно) и удобен хол и максимизирането на зоните и отделенията за съхранение. След уместната реорганизация на стени, врати и прозорци, холът заема 2/3 от площта на жилището и се радва на изобилие от естествена светлината, идваща от четирите прозореца.

Една от големите стени в него е превърната в раздвижена зона за съхранение с различни по големина и размер шкафове. Интересното е, че тази многофункционална мебел е гръбнак на апартамента. Тя предлага решение за всички практическите нужди на собствениците – изобилие от места за съхранение, електроуреди, килер, хладилник, винарска изба, ТВ стена, гардеробна и т.н.

Банята е супер малка (2,3 м²) и благодарение на поръчковите мебели и прецизната организация, тя е изглежда добре и е удобна за ползване. А ако се чудите какви са белите очертания върху дървения под, с удоволствие ще споделим с вас, че това са очертанията от някогашните стени, които напомнят на собствениците историята на малкото жилище.

 malak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-2g malak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-3g malak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-4gmalak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-5gmalak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-6gmalak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-7gmalak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-8gmalak-semeen-apartament-v-parij-ot-richard-guilbault-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.