HomeАпартаментиМалък апартамент с практичен интериор и уникална тераса

Малък апартамент с практичен интериор и уникална тераса

Ще разгледаме един много интересен, нестандартен и креативен апартамент, който е претърпял тотална промяна, за да се хареса на своя собственик. Площта на жилището е само 30 м² и е предназначено за младо момче с много хобита и нестандартен поглед върху живота. За да премахнат ограниченията и раздвижат пространството, дизайнерите премахнали стените между кухнята, коридора и основното помещение. По този начин се получило едно цялостно, непрекъснато пространство, даващо свобода на движение, но с добре разпределени и открояващи се зони. Да видим …

 Основната концепция на малкото жилище е стилова, да следва японския минимализъм, като се използват стандартните за него цветове, линии и материали. Цветовете са в неутралния сектор, като за основен и най-често използван е белия. Виждаме и интересен графитено сив цвят на някои от стените, както и облицовки от светло дърво. В кухнята, както и на терасата забелязваме части от стените, превърнати в черна дъска за писане. Това дава възможност на собственика да пише и рисува, като по този начин, сменя настроенията в стаите.

malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-1g

Зоната за спане е оформена под формата на дървен куб, в който се “влиза” откъм всекидневната част. Може да се отдели от основното помещение посредством подвижно перде, скрито в страничната част на куба. Нещо интересно, което предлага този куб са многото зони за съхранение, разположени в горната и долната част на дървената рамка, а матрака е с механизъм, така че и мястото под него, може да се използва за съхранение.

Основният елемент, който отделя всекидневната зона от кухненския бокс е въртящата се конструкция, върху която е окачен телевизора. Така поставена въртящата се основа дава възможност телевизора лесно да се позиционира, както към дивана в хола, така и към малката кухненска маса, наподобяваща и на кухненски остров. Сноубордингът е едно от хобитата на собственика, за това и в хола над дивана има няколко лавици, които позволяват окачването на любимите му бордове (за съжаление, трудно се виждат на снимките).

malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-top malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-2g

Терасата е мястото, където е наблегнато на максимизиране на пространството. За целта стените са боядисани в бяло, а малкото пространство е разделено на цели три зони – библиотека и място за четене, работно място и бар. Библиотеката следва концепцията на куба в спалнята, като предлага отворени рафтове за книги, удобен кът с мека мебел и стилно осветление. Импровизираният бар е с възможност за прибиране, така че да не заема място, когато не се използва. Работният кът пък е от другата страна на балкона. Както вече споменахме, стената зад работното бюро е покрита с черен материал, позволяващ писането и триенето на задачи и улеснява работния процес. Зелените площи, които виждате на первазите са по желание на клиента, който много настоявал да има зеленина около себе си, докато работи. Плътните, тъмни завеси позволяват балкона да бъде използван като отделен офис, когато това е необходимо.

Много и наистина интересни и полезни интериорни решения в един наистина малък апартамент – вдъхновете се, тук определено има от какво!

malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-3g malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-4g malak-apartament-s-praktichen-interior-i-unikalna-terasa-5g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.