Trending News
HomeДекорацияМагическо дръвче Бонсай, което левитира във въздуха

Магическо дръвче Бонсай, което левитира във въздуха

Първото заключение, което човек си прави, когато види тези малки левитиращи във въздуха дръвчета е, че това е някакъв вид магия. Да, наистина изглеждат магически, но зад тази магия стои интересна технология, която превръща крайния продукт в уникална декорация за всеки дом. Нека погледнем в детайли този иновационен вид декорации за дома, за да внесем малко повече светлина около случващото се с реещите се във въздуха умалени дръвчета.

Бонсай – едно древно изкуство, представляващо отглеждане на миниатюрни дръвчета, възникнало в Китай преди повече от 2000 години. Днес дръвчетата бонсай са един от най-видните представители на дзен културата, що се отнася до декорирането на дома в този стил. Както споменaх по-горе, изкуството за отглеждането на бонсай се е появила преди много години и от тогава нищо не се е променяло, но днес това е на път да се промени.

magichesko-dravche-bonsai-koeto-vitae-vav-vazduha-1g

“Air Bonsai” e система за противодействие на гравитацията, която позволява на дръвчето бонсай да плава магически във въздуха. Проектирана е от японското студио Hoshinchu и в момента набира средства за стартиране на масово производство.

Всеки хипнотизиращ Air Bonsai комплект се състои от две части. Малкото мъхесто топче, което левитира над основата е мястото, където са разположени корените на растението. Основата пък от своя страна е наречена “енергийна база” – тя крие вградени магнити, които са отговорни за “въздушното плаване” и въртенето на малкото дръвче.

И двете части се предлагат в различни облицовки, вариращи от такива с модерна визия (гладка бяла повърхност), до такива с традиционна такава (ръчно изработена керамична база с лава-камък).

Проектът все още се разработва, но ако искате да получите ранни бройки от уникалната система, може да го направите, чрез сайтът за групово финансиране Kickstarter.

magichesko-dravche-bonsai-koeto-vitae-vav-vazduha-2g

magichesko-dravche-bonsai-koeto-vitae-vav-vazduha-4G magichesko-dravche-bonsai-koeto-vitae-vav-vazduha-5g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.