Trending News
HomeАпартаментиКогато семейният комфорт е на първо място …

Когато семейният комфорт е на първо място …

Когато настъпи момента за обзавеждане на ново жилище или ремонт и обновяване на интериора на старото, по-голямата част от нас насочват вниманието си към това, какво е модерно в интериорния дизайн и започват да разглеждат най-новите каталози на мебелните производители. Стремежът към най-актуалните трендове и дизайнерски мебели, често изместват фокуса от удобство и функционалност, към красота, лукс и естетика. Балансът остава на заден план и често правим компромиси с удобството на мебелите за сметка на тяхната външност. Днес ще разгледаме един по-различен случай, в които вниманието на собствениците е насочено изцяло към комфорта и удобствтото на семейството.

kogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-1g

Просторното жилище се намира в Москва и притежава обща площ от 80 м². Интериорният дизайн е по проект на архитектурно студио Ruetemple и по всичко личи, че дизайнерите са търсили творческо решение за всичко. Основното желание на клиентите, които са младо семейство с две деца е жилището им да бъде функционално, но семпло – място, където всеки член от семейството да има свое собствено кътче за почивка, забавление и работа. 

Всекидневната е превърната във фокусна точка на жилището с мултифункционално предназначение. Заложено е на една много интересна мебелна структура, която предлага множество различни конфигурации, които могат да бъдат създадени в зависимост от повода и настроението.

Холът разполага с общо седем модули на колела, които могат да се разместват и реорганизирани в най-различни комбинации, в зависимост от случая и активността. В допълнение към тях, стаята също включва четири фотьойла, два удобни пуфа и масичка за кафе. Благодарение на голямото свободно пространство и многобройните мултимедийни уреди, стаята предлага удобства и забавления, които да ангажират цялото семейство.

Върху една от стените е изграден голям черен модул, който в единия си край представлява място за обувки, килер и серия от вградени шкафове. В него са монтирани и вратите за банята и тоалетната, а в другия си край завършва като част от кухненския интериор.

Детската стая е също толкова вълнуваща и интересна, колко и всекидневната. Въпреки не толкова голямото пространство, в нея откриваме две функционални зони. Едната е зоната за игра, която се намира в средата на стаята и се изразява в голям жълт модул, включващ разнообразие от функции, като въжена стълба, хамак и малки прозорци. Другата зона е отредена за спане и учене с голямо двойно легло и интересно стълбище, изградено от няколко подобно на кутии модули с вградени чекмеджета за съхранение, а на върха – още едно малко легло.

kogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-1g kogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-2g kogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-3gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-4gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-5gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-6gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-6-1kogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-7gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-8gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-9gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-910gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-911gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-912gkogato-semeiniqt-komfort-e-na-parvo-mqsto-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.