НачалоКухняКакво можем да постигнем, ако приобщим балкона към малката кухня?

Какво можем да постигнем, ако приобщим балкона към малката кухня?

Какво можем да постигнем, ако приобщим балкона към малката кухня?

Несъмнено не всеки от нас притежава мечтаната кухня, а когато става дума за размерите й, голяма част от вас сигурно могат спокойно да се оплачат от недостатъчното място в помещението с най-голямата нужда от пространство. В тази статия ще ви покажем един нагледен пример за това. какво можем да постигнем, ако към тясната кухня прибавим и площта на тесния балкон.

В този случай, интериорът на кухнята е станал много по-просторен, работното пространство и свободата на движение са се увеличили драстично и дори е осигурено място за създаването на кът за почивка. Тайната на добрите резултатите се крие на първо място в правилното позициониране на мебелите, както и на добрия подбор на цветове в интериора на кухнята.

В кухнята като основни цветове са използвани бялото и няколко сиви тонове. Това решение е много подходящо за малки помещения, тъй като позволява да се увеличи пространството, макар и само визуално. За да се създаде усещане за динамика, както и за да се повдигне духа в помещението е използван и акцентиращ цвят в лицето на оранжевото, в което са решени трегера и основната стена на бившия балкон.

Масата за хранене е под формата на висок и удобен бар плот, който изглежда като продължение на кухненското оборудване и е поставен на мястото на някогашната стена, разделяла кухнята и балкона. В кухнята е създаден и кът за отмора, включващ малък диван без гръб с разпилени цветни възглавници отгоре му. Към него е прибавена малка, но удобна масичка за кафе, чиято форма позволява да се прибира плътно до дивана.

Там, където някога е бил балконът, в момента са създадени две ниши, като в едната е поставена система за съхранение и частта от работна зона на кухнята. От друга страна, в нишата е фиксиран малък работен плот, който може да се използва като бюро, превръщайки тази област в удобно работно място, благодарение на изобилието от естествена слънчева светлина, идваща от големите прозорци.

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Коментара
  • „Модерно“ написана статия – с липса на спазени пунктуационни норми, неправилно членуване в заглавието!

    юли 27, 2017

Вашият коментар