HomeАпартаментиИнтериорен дизайн на малък апартамент, предназначен за младежи

Интериорен дизайн на малък апартамент, предназначен за младежи

На кой ли не му се иска да живее в голямо и просторно жилище – две спални, гардеробна, в която спокойно може да ходи и огромен хол с всички екстри. Да, обаче в големите и пренаселени градове все повече се строят малки жилищни сгради с апартаменти, предлагащи раздвижен етажен план, който да посрещнат нуждите на модерния човек. Проектът, който е обект на нашето внимание в този материал е именно един такъв малък апартамент, който е предназначен за младo и творчески ориентирано семейство, което иска да живее свободно, въпреки ограничените размери на своя дом.

Както многократно сме се убеждавали, подходящият и креативен интериорен дизайн може да превърне едно малко жилище в удобен и функционален дом, който едновременно с това да е елегантен и стилен. Апартаментът е с площ от 40 м² и както стана ясно по-горе е собственост на младо семейство, занимаващо се с изкуство.

interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-1g

Малкият, но уютен хол, е в стил 60-те години и предлага семпъл дизайн – масичка за кафе, удобно кресло, че дори и домашен офис, който освен за работа, служи и като зона за забавление. Забелязваме стена, която разделя кухнята и трапезарията от дневната зона, но не разделя изцяло помещението на части и го прави по-просторно.

Интересен подход е използван в спалнята, която въпреки че е в едно и също помещение с всекидневната, изглежда като отделна стая, благодарение на стъклената преграда и задигнатия под. Ако вече си помислихте нещо от сорта на “Каква е тази спалня с прозрачни стени”, ще побързам да ви кажа, че тя разполага с възможност за спускане на плътни завеси от тавана, които целят да я направят по-интимна и уединена. Въпреки ограничението наложено от размерите, в спалнята откриваме и компактен гардероб, който е в допълнение към основният, намиращ се в антрето на апартамента.

Макар, че жилищната площ е малка, една сериозна част от нея е отделена за банята и смея да твърдя, че тя е използвана оптимално. Помещението комбинира вана и душ кабина, удобни и лесно достъпни тоалетна и мивка, а също така пералня и достатъчно шкафове за съхранение.

Несъмнено тук ще откриете много интересни идеи и креативни решения на проблеми, свързани с обзавеждането и декорацията на малки жилища. Имам два съвета към вас – намерете ги и се възползвайте от тях!

interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-2g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-3g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-4ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-5ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-7ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-6ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-8g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-9g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-910g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-911g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.