НачалоАпартаментиИнтериорен дизайн на малък апартамент, предназначен за младежи

Интериорен дизайн на малък апартамент, предназначен за младежи

Интериорен дизайн на малък апартамент, предназначен за младежи

На кой ли не му се иска да живее в голямо и просторно жилище – две спални, гардеробна, в която спокойно може да ходи и огромен хол с всички екстри. Да, обаче в големите и пренаселени градове все повече се строят малки жилищни сгради с апартаменти, предлагащи раздвижен етажен план, който да посрещнат нуждите на модерния човек. Проектът, който е обект на нашето внимание в този материал е именно един такъв малък апартамент, който е предназначен за младo и творчески ориентирано семейство, което иска да живее свободно, въпреки ограничените размери на своя дом.

Както многократно сме се убеждавали, подходящият и креативен интериорен дизайн може да превърне едно малко жилище в удобен и функционален дом, който едновременно с това да е елегантен и стилен. Апартаментът е с площ от 40 м² и както стана ясно по-горе е собственост на младо семейство, занимаващо се с изкуство.

interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-1g

Малкият, но уютен хол, е в стил 60-те години и предлага семпъл дизайн – масичка за кафе, удобно кресло, че дори и домашен офис, който освен за работа, служи и като зона за забавление. Забелязваме стена, която разделя кухнята и трапезарията от дневната зона, но не разделя изцяло помещението на части и го прави по-просторно.

Интересен подход е използван в спалнята, която въпреки че е в едно и също помещение с всекидневната, изглежда като отделна стая, благодарение на стъклената преграда и задигнатия под. Ако вече си помислихте нещо от сорта на „Каква е тази спалня с прозрачни стени“, ще побързам да ви кажа, че тя разполага с възможност за спускане на плътни завеси от тавана, които целят да я направят по-интимна и уединена. Въпреки ограничението наложено от размерите, в спалнята откриваме и компактен гардероб, който е в допълнение към основният, намиращ се в антрето на апартамента.

Макар, че жилищната площ е малка, една сериозна част от нея е отделена за банята и смея да твърдя, че тя е използвана оптимално. Помещението комбинира вана и душ кабина, удобни и лесно достъпни тоалетна и мивка, а също така пералня и достатъчно шкафове за съхранение.

Несъмнено тук ще откриете много интересни идеи и креативни решения на проблеми, свързани с обзавеждането и декорацията на малки жилища. Имам два съвета към вас – намерете ги и се възползвайте от тях!

interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-2g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-3g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-4ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-5ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-7ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-6ginterioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-8g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-9g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-910g interioren-dizain-na-malak-apartament-prednaznachen-za-mladeji-911g

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.