НачалоАпартаментиИнтериор на двустаен апартамент превърнат в просторно студио

Интериор на двустаен апартамент превърнат в просторно студио

Преди да започнем с детайлите за проекта, първо мисля, че е крайно време и в нашето издание да уточним какво означава думата студио, тъй като често читателите ни, ни задават подобни въпроси. В България, думата студио е по-рядко използвана и е заместител на приетата на местно ниво дума „ателие“.

Буквално, студиото (ателието) представлява помещение, което е предназначено за творческа дейност. Студиото е едностайно жилище, в което липсват (или са сведени до минимум) вътрешни стени. В единствената стая, кухнята, дневната, спалнята и коридорът са приобщени към едно общо пространство, а единствените отделени помещения са банята и тоалетна.

interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-1g

Е, след като вече знаете какво е студио, дойде ред да ви покажем проекта на едно такова, което се е получило в следствие премахването и разместването на стените в един двустаен апартамент. Може би ще се зачудите защо му е потрябвало на някой да прави от две стаи – една, но тук дизайнерите имат подобаващо обяснение.

Първоначалният вид на двустайният апартамент бил много скучен и не позволявал реализация на интересни интериорни идеи, в следствие на което било решено той да бъде преобразен в едностаен. Стилът тук е един от най-разпространените при малки помещения стилове – минималистичния, който е много добре комбиниран с интересни и разнообразни „поп-арт“ елементи. Основната цветова схема е изградена от два цвята и това са червеното и сивото, а за фон е използван предимно белия цвят. Що се отнася до материалите, най-често използваните са стъкло, метал, пластмаса и керамика.

С извършването на реконструкцията, жилището се сдобива със семпъл, но уютен и удобен хол, просторна и много добре оборудвана кухня, а благодарение на премахнатия коридор, се освободило пространство за изграждането на два гардероба – единия за съхранение на дрехи, а другия за домакински принадлежности.

 interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-2g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-3g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-4ginterior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-5g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-6g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-7ginterior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-8ginterior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-9ginterior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-910ginterior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-911g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-912g interior-na-dvustaen-apartament-prevarnat-v-prostorno-studio-913-etajen-plan

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар