Trending News
HomeНовиниGrohe Blue – Създаден за Вашата Вода

Grohe Blue – Създаден за Вашата Вода

 

Когато става въпрос за свежа храна, повечето потребители предпочитат местната продукция. Това е по-устойчивият избор, тъй като не се налага транспортиране на големи разстояния и се спестяват вредни въглеродни емисии. Същото се отнася и за водата, която пием, но често пропускаме да се замислим за това. Защо да купуваме бутилирана вода, която е пропътувала стотици километри, за да стигне до нас, когато вече имаме воден източник вкъщи? Преминаването към пречистена чешмяна вода е важна промяна: GROHE Blue предлага филтрирана вода, директно от смесителя в кухнята ви, позволявайки по-устойчив начин на живот и отстранявайки необходимостта от транспорт, пластмасови бутилки, разходки до магазина и пренасяне на тежки туби.

С GROHE Blue Home може да се наслаждавате на свежа филтрирана и дори газирана вода, от кухненския си смесител когато пожелаете. А когато искате просто да измиете съдове, плодове и зеленчуци или ръцете си, може да използвате смесителя за обикновена чешмяна вода.

Със смесителите GROHE Blue може да бъдете сигурни в качеството на водата, която консумирате. За да достигне до нас, чешмяната вода преминава през водопроводи, с чието състояние не сме запознати. Когато водата преминава през стари тръби има опасност качеството й да се влоши. GROHE Blue пречиства чешмяна вода и, разбира се, ви осигурява охладена, газирана вода. Веществата, които са полезни за организма като калций и магнезий, се запазват, а съдържанието на варовик се намалява и елементи, които влияят на вкуса като тежки метали (желязо, мед), хлор и органични вещества (пестициди) се филтрират. Смесителите са с отделни вътрешни водни пътища за филтрираната и обикновената вода, за да не се замърсява вече пречистената вода.

Консумирайки свежа филтрирана, охладена или, ако предпочитате, газирана вода директно от кухненския смесител, можете да се сбогувате с бутилираната вода. Това прави системата GROHE Blue полезна и за околната среда. Ние сме отговорни за нашата Земя. Тя изисква от нас да се грижим за природата и да пазим ценните водни ресурси. GROHE Blue Home има за цел да помогне за спасяването на планетата – чаша по чаша.

Отказвайки се от бутилираната вода не само допринасяте за справяне със световния проблем с пластмасовите отпадъци, но и намалявате отделените въглеродни емисии и изразходваната вода при производството на бутилирана такава. А докато производството на един литър бутилирана вода изисква седем литра вода, с GROHE Blue изразходвате точно толкова вода, колкото е необходимо. Така GROHE Blue позволява на потребителите да спестят ценни ресурси. Да превърне пречистената чешмяна вода в новото нормално и да елиминира пластмасовите бутилки в Европа – това е целта на кампанията на GROHE „Made for your Water”, която обхваща портфолиото от водни системи на марката. С тази кампания GROHE се стреми да насочи вниманието към предимствата на водата, която вече е в домовете ни, особено по отношение на насърчаването на устойчив начин на живот и промяна на навиците на потребителите.

Филтърът и бутилката с СО2, която служи за газиране на водата, се намират в практичен охладител. Лесно ще намерите идеалното място за него, благодарение на практичните му размери. Охладителят може да бъде монтиран директно под мивката или в радиус от 2.5 метра, напр. в страничен шкаф с ширина минимум 30 см.

След изразходване на капацитета им, GROHE събира използваните филтри и ги изпраща към производителя BWT, където 99 % от материалите се рециклират. С тази система за връщане на филтрите, GROHE Blue се превръща в още по-устойчиво решение.

До края на 2021 г. смесителите GROHE Blue Home и Blue Pure са на промоционални цени, а до края на ноември идват и с допълнителни подаръци. Потребителите могат да се възползват от безплатен монтаж на всяка система за филтрирана и газирана вода GROHE Blue Home, а ако предпочетат смесител само за филтрирана вода GROHE Blue Pure ще получат като подарък стъклена гарафа.

С GROHE Blue питейната вода вкъщи никога няма да свърши и можете да забравите за разходки до магазина в последния момент. Ще можете да се наслаждавате на вкусна вода  24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment