HomeАпартаментиФункционален и стилен дизайн за апартамент в Москва

Функционален и стилен дизайн за апартамент в Москва

В днешно време е трудно да постигнем модерен дизайн на жилището си, ако при планирането му не предвидим промяна на етажния план. Това е наложимо, тъй като някогашните отделни стаи, които днес ни се виждат като малки кутийки, разделени от врати, не са модерни и най-вече не са удобни. Премахването на част от стените, а в някои случаи и тяхното цялостно отстраняване превръщат малкия и тесен на пръв поглед апартамент в просторно и удобно за живеене място. Нека видим един пример за ефективна реорганизация на етажния план.

funktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-1g

Жилището се намира на 21 етаж в жилищна сграда в Москва. Първоначалното ми впечатление за жилището, проектирано от архитектите на дизайнерското студио Interierium е, че то притежава силен характер и страхотен интериор, съчетал в себе си полезното с приятното. Площта на апартамента е 58 м², а основната цел на дизайнерите е максимизиране на ефективността на всеки квадратен метър.

Въпреки че не разполагаме със снимки на етажния план на жилището преди ремонта, мога да споделя с вас най-важното – кухнята и трапезарията се преместени до антрето, а на мястото на старата кухня е интегрирана спалнята, която е отворена към всекидневната по подразбиране, но лесно може да стане отделна стая, посредством подвижни дървени панели. По този начин и от всекидневната, и от спалнята, собственика може да се наслади на уникалната картина и звук, идващи от модерната система за домашното кино, което той притежава.

Това, което първоначално привлече вниманието ми към този интериорен дизайн, са използваните материали и смелата цветова схема. Дизайнерите са комбинирали в един проект шисти, бетон, травертин и дърво. Тази смела комбинацията от материали е създала една уютна и топла обстановка, въпреки модерното и от части минималистично излъчване.

Разгледайте изображенията по-долу и се насладете на добре организирания интериор, който показва модерен стил, интегрирано LED осветление и интересни декоративни елементи.

funktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-2g funktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-3g funktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-4gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-5gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-6gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-7gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-8gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-9gfunktsionalen-i-stilen-dizain-za-malak-apartament-v-moskva-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.