Trending News
HomeВсекидневнаДизайн на хол, кухня и трапезария в едно помещение

Дизайн на хол, кухня и трапезария в едно помещение

След като миналата седмица публикувахме дизайн за съчетани в една стая кухня и всекидневна и вие много го харесахте, решихме да ви радваме с подобни интериорни решения по-често. В предишният проект ви показахме един не много голям проект, където сливането на двете зони бе породено от стремеж към удобство, функционалност и свобода на движение.

В статията днес, ще разгледаме един малко по-различен случай, където въпреки, че пространството е достатъчно, сливането на отделните помещения в едно отново е с цел удобство. Нека видим дизайнa на първия етаж от един апартамент на две нива, където са поместени именно всекидневната, трапезарията и кухнята.

dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-1g

Общата площ на жилището е 104 м и има достатъчно място за всичко, от което имат нужда собствениците. Първият етаж е с прави стени, което позволява на дизайнерите да създадат един модерен интериор с минималистични акценти. Интересното тук е разделението между двете зони – ежедневната и тази за готвене и хранене, което се осъществява посредством използването на различни материали. За подова настилка в дневната зона е използвано дърво с топъл шоколадов цвят, а от другата страна откриваме силно контрастиращите плочки от керамичен гранит.

За стените в цялото помещение е избран белия цвят, който придава ефирност и усещане за простор в помещението. Интересно е съчетанието на две различни мазилки върху стените, едната от който наподобява бяла тухлена стена, която от своя страна вмъква лек индустриален привкус в интериора.

Кухнята е проектирана в един ред, което я прави удобна, подредена и позволява свобода на движение. Точно срещу нея е разположена масата, която на снимките, показващи 3D проекта изглежда доста близо до кухненския плот, но в действителност е избрана по-малка маса, за да се избегне това неудобство.

dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-2g dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-3g dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-4gdizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-5g dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-6g dizain-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-v-edno-pomeshtenie-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.