Trending News
HomeАпартаментиАпартамент 40° Географска ширина

Апартамент 40° Географска ширина

Днес ви представяме проект Апартамент 40° Географска ширина на Momi Studio.

Ето какво разказаха пред Модерен дом – “Ню Йорк – това е Манхатан” се пее в популярната песен на Ела Фицджералд. Място където стотиците жълти таксита по Пето Авеню, пробиват пътя си сред сивия градския смог. Живот на “бързи обороти” и зашеметяващи гледки към високите небостъргачи. Настроението на този апартамент е вдъхновено именно от излъчването на Манхатан – място, изпълнено с енергия, темперамент и много стил! Кръстихме проекта си с нестандартното име “40° Географска ширина “от местоположението на Ню Йорк – Манхатан на глобуса.
Апартамента е прекрасен градски мезонет в гр. София с гледка към планината, състоящ се от просторна дневна зона, кухня и трапезария, три спални и две бани.
Дневната е с препратки към “цветовете” на Манхатан. Стенната композиция наподобяваща небостъргачите от “птичи поглед”, с множеството светещи през нощта реклами, прозорци и жълти светлини. Антипод на нощната яркост, са десетките сиви нюанси от града през деня по сградите, улиците, асфалта и небето, които предадохме в мебелите, текстила, стените. Зелените акценти, дошли сякаш от Сентръл Парк, освежават и “дават кислород” на монохромната градска палитра. Кухненската част и трапезарията са разделени от дневната част с преходна зона, която води към просторна тераса.
Дългия коридор към входната зона и второто ниво на мезонета, напомня прочутият “Бруклински мост” чиято фотография има тук. Друга препратка към Бруклин са графитите в плочките на пода. Родителската спалня е част от целия замисъл на жилището! Тук идеята се ражда от една снимка на Манхатан при пълнолуние. Осветителното тяло вградено в таблата на леглото, играе ролята на нощна лампа, а със своята димируема светлина създава и проглушена атмосфера нощем.
Желанието на децата (момчета в тинейджърска възраст) е панорама на града да присъства в стаята им. Помещението е светло и просторно с множество прозорци и по-малко стени. Това провокира идеята талантливата художничка Калина Тонева да нарисува панорамата не в/у стените, а в/у вратите на гардероба.

 

 

Разгледайте и още един проект на Momi Studio – Осветлението в интериора и избор на подходящ дизайн на осветителните тела

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment