Trending News
HomeДекорация7 нестандартни идеи за вашите Великденски яйца

7 нестандартни идеи за вашите Великденски яйца

Боядисването на яйца по случай Великден е древен обичай, който се предава като традиция във всяко семейство. Той носи много радост в къщи, предлага ни възможност да прекараме мигове със семейството си и любимите хора , забавлявайки се с усмивка на лице. Несъмнено едно от най-вълнуващите неща, около боядисването на великденски яйцата е избора и изпълнението на самата декорация. Стандартното потапяне на яйцата в боя не е достатъчно и ние винаги се стремим да измислим и намерим нови начини, за да направим тазгодишните яйца още по-интересни. Предлагаме ви няколко идеи, които несъмнено са интересни, и които едва ли ще видите в кошницата с яйца на вашите приятели.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-1

Ако търсите нещо, което ще е едновременно интересно, ефектно и лесно, защо не опитате да направите няколко яйца с “омбре” ефект. Тук специфичното е, че трябва да намерите безвредна боя под формата на спрей, а такава има само в някой от големите вериги супермаркети. Остана да поставите яйцата в картонената кутия с дъното нагоре и да им нанесете от цветния спрей.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-2g

За тази идея ще са ви нужни обикновени акрилни бои. Сварените яйца боядисани в светъл цвят или без цвят се вземат и с помощта на четка за рисуване се нанасят произволни линии. Ако искате да цапате по-малко, може да използвате маркери.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-3g

Ето и една наистина семпла идея. След като сварите и изсушите яйцата, без да ги оцветявате в какъвто и да е било цвят, вземете бял маркер и се отдайте на вдъхновението. Забавни и поучителни надписи, фигурки, илюстрации и каквото ви хрумне – всичко е подходящо.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-4g

За тази декорация ще са ви нужни различни ленти и хартия за украса. Нарежете и оформете хартията в различни по големина и форми парченца или измислете интересен дизайн. Накрая се развихрете и наредете парченцата върху вече сварените яйца. Гарантираме ви, че резултатите ще са много интересни, а яйцата ви несъмнено ще привличат внимание.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-5g

Ако искате да придадете модерна визия на вашите яйца, може да ги декорирате със временни татуировки. Да, това са тези татуировки, които се намират във дъвките, които дъвча вашето дете или се продават на касите на хипермаркетите. Нанасянето на татуировките става по същия начин, както се нанасят върху кожа – с влажна кърпа. Това е.

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-6g

За тази декорация ще са ви необходими няколко дантели. Поставете дантелата около яйцето и пристегнете с ластик или връв, а след това потопете яйцето в боя с цвят по избор. След като извадите яйцето от боята и премахнете дантелата, то ще има невероятна шарка, която ще е неповторима. Успех!

nestandartni-idei-za-vashite-velikdenski-qitsa-7g

Завършваме статията с най-необичайната идея от всички. Тук най-лудата част е, че трябва да боядисате яйцето в солиден черен цвят. След като яйцето е боядисано, отцедено и изстинало, може да вземете тебешир и да започнете да творите. Резултатите са много интересни и наистина впечатляващи, тъй като едва ли някой ще очаква да види черни яйца, нарисувани с тебешир 🙂

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.